در مقاله مدیریت ریسک سازمانی در HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) می خوانید :
شروع یادگیری مدیریت ریسک

شروع یادگیری مدیریت ریسک
نقطه کنترل بحرانی تجزیه و تحلیل خطر HACCP) (یک رویکرد سیستماتیک برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی و جلوگیری از بیماری های ناشی از غذا در سراسر فرآیند تولید مواد غذایی است. HACCP به طور گسترده در صنعت غذا و نوشیدنی، از جمله در کانادا، اجرا و در سطح بین المللی شناخته شده است.
به گفته آژانس بازرسی مواد غذایی کانادا (CFIA)، "HACCP برای همه موسسات گوشتی ثبت شده در فدرال اجباری است و در سایر بخش های صنایع غذایی به طور گسترده ای پذیرفته می شود." با این حال، بسیاری از متخصصان صنعت غذا و نوشیدنی در کانادا با تعیین نقاط کنترل بحرانی (CCP) و محدودیتهای حیاتی آنها که اجزای ضروری یک طرح موفق HACCP هستند، دست و پنجه نرم میکنند.
تجزیه و تحلیل خطر و نقطه کنترل بحرانی (HACCP) توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک رویکرد علمی، منطقی و سیستماتیک برای شناسایی، تعریف شده است.
ارزیابی و کنترل خطرات” سیستم HACCP که در اصل برای تمرکز بر خطرات ایمنی مواد غذایی توسعه یافته بود، با موفقیت در سایر کاربردها و سایر صنایع به کار گرفته شد. هدف HACCP کمک به جلوگیری از خطرات شناخته شده و کاهش خطراتی است که در هر مرحله از فرآیند رخ می دهد از طریق اجرای هفت اقدام اصلی:
1. تجزیه و تحلیل خطر را انجام دهید
2. تعیین نقاط کنترل بحرانی (CCP)
3. سطوح هدف و محدودیت های بحرانی را تعیین کنید
4. ایجاد سیستم(های) برای نظارت بر CCP
5. یک برنامه اقدام اصلاحی مناسب برای هرCCP ایجاد کنید.
6. رویه هایی را برای تأیید اینکه سیستم HACCP به طور مؤثر کار می کند ایجاد کنید
7. ایجاد اسناد مربوط به تمام مراحل و نگهداری سوابق درخواست آنها.
HACCP نه تنها به عنوان یک مدل برای ارزیابی ریسک، بلکه به عنوان یک ابزار موثر برای برقراری ارتباط کنترل ریسک عمل میکند.

0 دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *